بازگشت به صفحه اول

ميهن شماره ‏۶۲‏‏ * ارديبهشت ۱۳۸۲‏‎ * مه ۲۰۰۳

بازگشت به صفحه اول

 

 

آيا هاشمی رفسنجانی يکی از۵۰ ثروتمند بزرگ جهان است!

 

هر روز گوشه جديدی از دزدی ها و غارتگری های آخوندهای حاکم بر ايران برملا می شود. با وجود اين که آنها رسانه های مستقل را در ايران توقيف کرده و روزنامه نگاران مستقل را سخت زير فشار قرار داده اند، تا نوری به لايه های تودرتوی مافيای حاکم تابيده نشود، اما ابعاد فساد و ثروت اندوزی سران رژيم از مرزهای ايران فراتر رفته و برای رسانه های جهانی به يک سوژه جالب تبديل شده است.
روزنامه نگاران خارجی و ايرانی اين روزها برای کشف حساب های بانکی سران رژيم در کشورهائی مثل سوئيس، لوکزامبورگ و نقاط ديگری که به بهشت سرمايه ها معروف شده و نيز برا ی بررسی اموال سران رژيم در ايران، دبی، سوريه و لبنان فعال شده اند.
همزمان با اين تلاشها، تشکل های دانشجويی و نظامی و دينی وابسته به جناح راست نيز که کم کم از ابعاد دزدی های و غارتگری های رهبران فکری و سياسی خود و فرزندان آنها باخبر می شوند و متوجه می شوند که چه کلاهی بر سرشان رفته مساله دار شده و دچار بحرانهای فکری و سياسی می شوند.
به نظر می رسد که ادامه افشای فسادهای مالی و اقتصادی سران رژيم ممکن است آنان را از آخرين تکيه گاههای خود که تشکل های پيشگفته می باشند محروم سازد.
در سال ۱۹۹۹ يک نشريه اقتصادی چاپ آمريکا مدعی شد که هاشمی رفسنجانی چهل و هشتمين ثروتمند جهان است ( دراين مورد مراجعه شود به گزارش همين هفته بی بی سی که در زير آورده شده است.) اين خبر مدتها سوژه روزنامه های مستقلی بودند که همگی اکنون توقيف شده اند. بررسی ها و کنجکاوی های روزنامه نگاران ممکن است سرانجام ميزان ثروت سران رژيم را مشخص سازد. پس از هاشمی رفسنجانی که گفته می شود در پنج قاره جهان صاحب ثروت های عظيم شده است، ساير سران رژيم نيز ثروت های نجومی اندوخته اند که از آن جمله اند، واعظ طبسی، بيت خامنه ای، علی اکبر ولايتی، محمدی يزدی، محسن رفيق دوست، حبيب الله عسکراولادی، خاموشی، بادمچيان و...
آيت الله جلال الدين طاهری امام جمعه سابق اصفهان در هفته گذشته در مورد گزارش هايی که درباره فساد مالی سران رژيم انتشار يافته چنين گفت:
" می گويند بعضی ها چند ميليارد ذخيره دارند که اگر خدای ناکرده از روحانيت يک چنين صداهايی شنيده شود اين صحبت ها باشد خيلی اثر نامطلوب می گذارد و بزرگترين خيانت و جرم است و معلوم می شود که ما انقلاب را برای خودمان می خواهيم."
در واکنش به گزارش ها و اخباری که در اين زمينه انتشار يافته مهدی هاشمی فرزند علی اکبر هاشمی مدعی شد که خانواده او از پيش ا ز انقلاب در قم صاحب ۳۰۰ قطعه زمين و در رفسنجان صاحب باغ های فراوانی پسته بوده است. اما چه اين حرفها درست باشد يا خير يک چيز مسلم است و آن اين که ورود خانواده رفسنجانی به معاملات مربوط به اکتشاف و فروش نفت و گاز از پس از انقلاب آغاز شده است.

 

ثروت خانواده هاشمی: بحثی در ابهام

 

 


رفسنجانی از معدود روحانيونی است که پيش از انقلاب با همسر و فرزندان خود عکس خانودگی می گرفتند ( از راست: فائزه،محسن،ياسر، مهدی)

 

 

سرانجام و پس از سال ها شايعه و گفتگو بر سر ثروت اکبر هاشمی رفسنجانی و خانواده اش، فرزند وی در مصاحبه ای به پاسخ گوئی شايعات پرداخت و ادعا کرد که ثروت خانواده آن ها بعد از انقلاب کاهش يافته است.
 

آن چه مهدی هاشمی را واداشت تا روز سه شنبه فرصت ديدار پدرش از مصلای جديد تهران را غنيمت شمرد و درباره موضوعی سخن بگويد که سخن گفتن درباره آن معمول نبوده است، انتشار خبری درباره تهيه يک فيلم تلويزيونی درباره ثروت خانوادگی رييس جمهور سابق است.

دو هفته پيش آشکار شد دو نفرايتاليائی و آمريکائی که به عنوان نمايندگان يک شرکت فروشنده ابزار و داروهای کشاورزی به ايران رفته و از جمله توانسته بودند از کرمان و رفسنجان زادگاه و محل نفوذ هاشمی رفسنجانی ديدن کنند در واقع تهيه کنندگان فيلمی درباره ثروت رييس مجمع تشخيص مصلحت بوده اند.

 


فائزه هاشمی موسس اولين روزنامه زنان بود که همراه با روزنامه های اصلاح طلب در سال ۱۳۷۸ توقيف و خود وی در دادگاهی محاکمه شد.

 
  


فيلم تهيه شده توسط اين فيلمبرداران که بنا به گفته ها به توصيه يکی از نزديکان خانواده هاشمی رفسنجانی از بازديد و دريافت مجوز از وزارت ارشاد معاف شده است بنا به اخباری که منتشر شده به يک شبکه تلويزيونی آمريکائی فروخته شده است.

 

مهدی هاشمی دومين پسر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با خبرنگاران تاکيد کرده است که "ما چيزی برای پنهان کردن نداريم، پدرم قبل از انقلاب در حدود دويست و يا ۳۰۰ قطعه زمين در قم داشت که آلان از آن ۲۰ قطعه زمين باقی مانده است."
 

وی داشتن دارائی هائی در کيش و سهام شرکت سانيو را تکذيب کرد و گفت هر کس چيزی در هر کجای ايران به غير از فهرستی که به قوه قضاييه ارائه دهيم پيدا کرد مال خودش.
 

بررسی دارائی مقامات


قانون اساسی ايران در فصل ۱۴۲ خود که در سال ۱۳۵۸ تصويب شد تاکيد داشت که "دارائی رهبر يا اعضای شورای رهبری، رييس جمهور، نخست وزير و وزيران و همسر و فرزندان آن ها قبل و بعد از خدمت توسط ديوان عالی کشور رسيدگی می شود که بر خلاف حق افزايش نيافته باشد."

اين فصل از قانون در بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ تنها با تغيير" ديوان عالی کشور" به "رييس قوه قضاييه" به تصويب رسيد و در سال های اخير اعلام گرديد که آيين نامه ای براساس آن تهيه شده که نحوه بررسی دارائی های افراد مشخص شده در قانون اساسی را در ابتدای هر سال از دوران خدمتشان معلوم می کند.

قانون از رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام و روسای قوه قضاييه و مقننه نامی نمی برد و تاکنون هم خبری از اجرای آن اعلام نشده است، ولی چندی پيش رييس قوه قضاييه آشکار کرد که رسيدگی ها هر ساله صورت می گيرد و چيزی خلاف حق در آن مشاهده نشده است.

 

 


.رهبر جمهوری اسلامی گفت که خود نيز در سال های آخر دهه چهل از زمره بدهکاران به آقای هاشمی بوده است.

 

درباره هاشمی رفسنجانی و ثروت وی از اولين روزهای جمهوری اسلامی سخن ها گفته می شد که به طور معمول با اغراق ها و شايعاتی تائيد نشده همراه می شد.


در مقدمه کتاب زندگی هاشمی رفسنجانی[ دوران مبارزه نشر ذره سال ۱۳۷۶ درباره شکل گيری شخصيت وی نوشته شده: " شرايط دشوار زندگی، از هفت تا چهارده سالگی( که برای تحصيل به قم رفته است) تاثير تعيين کننده ای در شخصيت مقاوم، صبور و چند بعدی وی داشت. مشارکت و کمک به خانواده در امور باغ، دام و طيور و کوشش در حفظ دستمايه معيشت روستائی زمينه آشنائی وی با واقعيت های زندگی بود".

 

آيت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی شش سال پيش در مصاحبه ای فاش ساخت که هاشمی رفسنجانی قبل از انقلاب به دوستان و آشنايان خود در حوزه علميه پول ها قرض داده است.

رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به وضيتی که سال ها پيش هنگام سفر وی به خارج از کشور تنظيم شده است گفت که خود نيز در سال های آخر دهه چهل از زمره بدهکاران به آقای هاشمی بوده است.

هاشمی رفسنجانی خود در کتاب خاطراتش فاش ساخت که قبل از انقلاب تعدادی سهام کارخانه قند فريمان داشته که در دوران رياست جمهوری مقداری از آن را به محرومان واگذار کرده است.

در مصاحبه ای ديگر در سال ۱۳۷۸ هاشمی از داشتن چند قطعه زمين در قم و روستای نوق زادگاه خود در رفسنجان سخن گفته بود که در مصاحبه روز سه شنبه مهدی هاشمی از آن به ۲۰۰ - ۳۰۰ قطعه در قم و تعدای باغ پسته سخن رفته است.

اما آن چه از سال ها پيش گفتگو درباره ثروت خانواده هاشمی را بر سر زبان ها انداخت علاوه بر فعاليت های تجاری محسن هاشمی فرزند بزرگ هاشمی رفسنجانی، اتحاديه پسته کاران کرمان است که از اوايل انقلاب مديريت آن در اختيار يکی از بستگان هاشمی رفسنجانی بوده است.

نشريات رسمی و مخفی بسياری با اشاره به نفوذ تعاونی پسته کرمان و گستردگی اين موسسه بزرگ که در کار صادرات پسته و واردات کالاهای مختلف به ويژه در دوران محدوديت های وارداتی سال های جنگ فعاليت وسيعی داشت آن را بخشی از ثروت خانواده هاشمی به حساب آورده اند که با استفاده از نفوذ وی به دست آمده است.

گسترش شايعات درباره ثروت خانواده هاشمی رفسنجانی در دومين رياست جمهوری وی، به قرار شايعات رايج رهبر جمهوری اسلامی را واداشت که از فرزندان رييس جمهور بخواهد که از شرکت در کارهای تجاری خودداری کنند.

سوابق تجاری فرزندان هاشمی رفسنجانی


به دنبال همين مصلحت انديشی محسن هاشمی از فعاليت های تجاری که نام او را در موارد بسياری بر سر زبان ها انداخته و حتی به نشريات خارجی سرايت داده بود معاف شد و به رياست دفتر ويژه پدر خود در آمد.

محسن هاشمی با ورود به دولت به جای حسين مرعشی از اعضای خانواده هاشمی، استاندار سابق کرمان و نماينده فعلی مجلس به رياست دفتر رييس جمهور منصوب شد و با فرارسيدن خرداد سال ۱۳۷۶ به مجمع تشخيص مصلحت منتقل گشت و بعد به رياست موسسه مترو تهران رسيد.

پيش از اين انتصاب از فعاليت های تجاری خارجی وی اخباری منتشر می شد و از جمله در سال ۱۳۷۵ اعلام گرديد که ملاقات کوتاه هاشمی رفسنجانی رييس جمهور ايران در جريان سفر به ترکمنستان با جورج شولتز وزير خارجه سابق آمريکا به آن جهت بوده که فرزندانش در شرکتی شريک بوده اند.

 


علی هاشمی برادر زاده رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام است که سال ها از زمانی که ۲۵ سال بيش تر نداشت در مقام معاون وزارت نفت، بر فروش نفت کشور نظارت داشت.

 


اين اشاره ای به محسن هاشمی بود که در افشاگری های اکبر گنجی از وی به عنوان دست داشتن در تدارک صادرات خيار شور که در يکی از بنادر آلمان محموله آن اسلحه تشخيص داده شد دست داشته است.


محسن هاشمی دوره مهندسی حمل و نقل را در بلژيک گذرانده است از شش سال پيش مديرعامل شرکت مترو تهران است که در سال ۱۳۷۷ برای آن چند ميليارد تومان از دولت بودجه خواست و تهديد کرد که اگر اين رقم تامين نشود کار مترو پيش نخواهد رفت.

رييس سازمان بازرسی کشور سال گذشته در مصاحبه ای درباره فساد در دستگاه های دولتی در مقابل سئوال خبرنگاران خود را ناگزير به اين تاکيد ديد که "درباره شخص آقای هاشمی هيچ عمل خلافی مشاهده نشده است."
 

بسياری از همکاران هاشمی رفسنجانی که از وی به عنوان مرد هميشه دوم جمهوری اسلامی و دولت سايه نام برده می شود معتقدند که شايعات بسيار درباره ثروت و قدرت وی از آن جا مايه می گيرد که وی از معدود روحانيونی است که فرزندان و اعضای خانواده وی در فعاليت های اجتماعی و سياسی حضوری گسترده دارند.


به جز محسن هاشمی، دو پسر ديگر رييس جمهور سابق هم گفته می شود از کارهای تجاری در بخش خصوصی کنار رفته اند. آنان از هفت سال قبل در وزارت نفت و خارجه فعاليت دارند.


دو دختر هاشمی رفسنجانی، فائزه و فاطمه در کار " شورای ورزش زنان" و "انجمن کمک به بيماران خاص" فعال هستند و فائزه هاشمی موسس اولين روزنامه زنان بود که همراه با روزنامه های اصلاح طلب در سال ۱۳۷۸ توقيف و خود وی در دادگاهی محاکمه شد.

عضو ديگری از خانواده هاشمی رفسنجانی که در مورد وی نيز در شايعات گفتگوی بسيار وجود داشت و با تذکر رهبر انقلاب از کار خود کنار رفت، علی هاشمی برادر زاده رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام است که سال ها از زمانی که ۲۵ سال بيش تر نداشت در مقام معاون وزارت نفت، بر فروش نفت کشور نظارت داشت.

علی هاشمی با آغاز به کار دولت محمد خاتمی و شرکت در تاسيس حزب کارگزاران سازندگی از دولت خارج شد و به عنوان نماينده رفسنجان رياست فراکسيون کارگزاران سازندگی را در مجلس به عهده گرفت.

سال قبل همزمان با اعلام برنامه تبليغاتی مبارزه با مفاسد اجتماعی و "آقازاده ها" که در آن نام فرزندان چند تن از روحانيون صاحب مقام به ميان آمد آشکار گرديد که فرزندان بسياری از روحانيون محافظه کار از جمله واعظ طبسی، جنتی، خزعلی، دری نجف آبادی، هادی غفاری و مقتدائی نيز در فعاليت های تجاری خبرسازی شرکت داشته اند.

يک نشريه نه چندان معتبر اقتصادی چاپ آمريکا در سال ۱۹۹۹ هاشمی رفسنجانی را چهل و هشتمين ثروتمند دنيا اعلام کرد، ادعائی که توسط هيچ منبعی به اثبات نرسيده و مدت ها سوژه به دست روزنامه های مستقل و آزادی داده بود که در سال های اول رياست جمهوری محمد خاتمی منتشر می شدند که با طعنه از رقم ۴۸ می نوشتند و آن را خوش يمن می خواندند.

 

ابهامات در مورد فيلم تلويزيونی


در مورد فيلم تلويزيونی ثروت خانواده هاشمی که دور تازه ای از گفتگو درباره شايعه ای قديمی را باعث شده است مهدی هاشمی به خبرنگاران چند سخن مختلف گفته است.

وی در يک جا ادعا کرده که " فيلمی از آن ها تهيه نشده" در جای ديگر آن را متعلق به "شبکه ای ايتاليائی و دست دهم" توصيف کرده و در نهايت گفته "اگر اين فيلم را ساخته اند پخش کنند". اتفاقی که به نظر می رسد به زودی خواهد افتاد.

فرزند رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در مصاحبه خود اشاره ای به ثروت خارجی خانواده شان که در شايعات به آن اشارات فراوان می شود نکرده و از جمله نوشته يک نشريه عربی را درباره سرمايه گذاری های هاشمی ها در دوبی و مالزی بی پاسخ گذاشته است.

مصاحبه مهدی هاشمی دو روز پس از آن صورت می گيرد که آيت الله جلال الدين طاهری امام جمعه سابق اصفهان جمله ای در ابهام و پوشيده درباره روحانيون بيان داشت.

روحانی ناراضی که قديمی ترين امام جمعه منصوب بنيان گذار انقلاب اسلامی است گفت "می گويند بعضی ها چند ميليارد ذخيره دارند که اگر خدای ناکرده از روحانيت يک چنين صداهائی شنيده شود اين صحبت ها باشد خيلی اثر نامطلوب می گذارد و بزرگ ترين جنايت و جرم است و معلوم می شود که ما انقلاب را برای خودمان می خواهيم."

 

 

 

بازگشت به صفحه اول

بالا


ميهن شماره ‏۶۲‏‏ * ارديبهشت ۱۳۸۲‏‎ *  مه ۲۰۰۳

http://www.mihan.net

نقل مطالب با ذکر منبع آزاد

 

آمار مراجعان به اين سايت